За нас

Сградата

Ще Ви посрещнем в малка сграда на два етажа, без големи кридори, която лесно и  бързо се отоплява. Всички помещения са изцяло южно изложение и са огрявани от слънцето през целия ден. Сградата е компактна – липсват характерните за повечето детски градини дълги коридори и отопляването е лесно и ефективно. Ще забележите нуждата от ремонт, който вече е планиран и ще се извърши със средства от Европейския съюз, като след него очакваме градината да разполага с най-атрактивната база в Добрич.

Дворът

Широк и озеленен, дворът е заобиколен само от ниски сгради, което позволява децата да играят на слънце по всяко време на деня. Предлага чудесна възможност, както за обичайните игри и дейности за развитие на опорно-двигателната система и грубата моторика, така и за по-модерни – като градинарски занимания и екологично възпитание. Дворът също ще бъде включен в предстоящия ремонт на базата.

Близки паркове

В най-голяма близост (само на 10 минути пеш) е парк Резиденция. Тази близост е важна, защото дава възможност за разходки, дори времето да не е идеално. Парк Резиденция е достатъчно спокойно място, за да бъде обитаван от  катерички, костенурки, таралежи, както и много видове птици. Възможността децата да  имат  близък досег до животните в естествената им среда е едновременно важна и рядка.

Малко по-навътре в парка (на около 30 минути пеш) се намира и т. нар. зоопарк, който също посещаваме поне няколко пъти в годината.

Групите

Децата във всяка от групите са приблизително на една и съща възраст – това е нещо, на което много държим, тъй като спомага за това децата да напредват в развитието си с темпото, което отговаря на възрастта им – да не изостават заради това, че са в група с по-малки деца, нито да остават изолирани, защото са в група с по-големи.

В първа група децата са на около 3 години и средната посещаемост за тази година е около 15 деца дневно.

Във втора група са четиригодишни и редовно присъстват 22.

В трета са на 5 години, средно по 19 – 20 деца.

В четвърта са на 6 и средната посещаемост е 18 – 20 деца дневно.

Политика при заболявания

Опитваме се да ограничаваме достъпa на болни деца в детската градина. Разчитаме на кооперативност и отговорно отношение от страна на родителите и се стараем да култивираме поставянето на общото добруване пред личното, за да не допускаме разпространението на вирусни заболявания. В групи, в които родителите успеят да формират здраво ядро и да станат приятели, това ни се удава доста по-добре.

Екипът

Екипът на детската градина се старае да отговори в най-голяма степен на очакванията на родителите, да съчетае възпитанието и образованието на децата с позитивни преживявания и игри. Важно за нас е децата да посещават детската градина с желание, а родителите да са спокойни за тях, когато ги оставят при нас. Не сме съвършени, но се стараем да слушаме и да се адаптираме.

Храната

Приготвя се ежедневно в кухненския блок към детската градина непосредствено преди храненето на децата и се поднася като се спазват изисквания за хигиена и етикет.

Адрес: Добрич, ул. Река Вардар 67
Телефон: 058 604 451
Директор: Теменуга Атанасова

Форма за връзка с нас

Локация